Uvjeti korištenja

Dragi korisnici i posjetitelji,

Molimo vas da Turizamviabalkan.com ne koristite na način koji je u suprotnosti s ovim pravilima.
Za vrijeme korištenja sajta Turizamviabalkan.com, primjenjuju se ovdje navedena Pravila i uvjeti korištenja, kao i svi važeći i primjenjivi zakoni na teritoriji zemalja jugoistočne Europe.
Turizamviabalkan.com zadržava pravo promjene ovih pravila i uvjeta korištenja u bilo kojem trenutku i bez prethodne najave. Promjene stupaju na snagu trenutkom objave na stranicama ovog sajta i kao takve se odnose na sve dosadašnje i buduće korisnike.
Korisnik je dužan redovito čitati pravila i uvjete korištenja, te se smatra da je pristupanjem stranicama Turizamviabalkan.com upoznat s aktualnim pravilima i uvjetima korištenja istih.
Usluge ovog sajta ne mogu koristiti osobe ako su mlađe od 18 god. ili nisu u mogućnosti sklapati ugovore.
Pri korištenju sajta Turizamviabalkan.com, dužni ste se koristiti tačnim podacima bilo da se radi o vašem profilu, dodanom artiklu ili bilo kojem drugom dijelu stranice. Kontakt podaci (ime i prezime, mail, i sl.) će biti korišteni samo u svrhu spajanja domaćina sa gostima i obrnuto i davanja obavijesti.
Korištenjem sajta Turizamviabalkan.com saglasni ste da podaci/informacije koje ste predali budu dostupni na uvid svima koji su za iste zainteresovali, u skladu s ovim pravilima i uslovima korištenja.
Korisnik pristaje da njegovu e-mail adresu ili broj telefona Turizamviabalkan.com upotrijebi u svrhu slanja obavijesti.
Turizamviabalkan.com se izuzima od odgovornosti i/ili sudjelovanja u eventualnim sporovima u vezi s povredom i zaštitom autorskih prava oglašivača na Turizamviabalkan.com.

Turizamviabalkan.com ne garantuje:

 • tačnost, potpunost i istinitost oglasa ili teksta u njima, kao ni kvalitet, sigurnost i legalnost ponuđenih usluga
 • nadležnost druge strane u zaključivanju sporazuma, ispravnost, potpunost i tačnost ličnih podataka oglašivača.
 • da na stranicama neće biti grešaka i/ili da će funkcionisati bez prekida u svakom trenutku
 • da će treća strana legalno koristiti sajt Turizamviabalkan.com svo vrijeme.

Turizamviabalkan.com se, do maksimalne zakonom dopuštene odgovornosti, izuzima od bilo kakve štete, gubitka ili povrede koji mogu nastati direktno ili indirektno zbog:

 • korištenja stranice Turizamviabalkan.com
 • korištenja stranica na koje vode linkovi sa stranice Turizamviabalkan.com
 • informacija na stranici Turizamviabalkan.com
 • postupaka koji su poduzeti ili nisu poduzeti u vezi s informacijama na stranici Turizamviabalkan.com
 • upotrebe, nemogućnosti upotrebe ili zloupotrebe bilo koje od gore navedenih stranica.
Turizamviabalkan.com ne može snositi nikakvu odgovornost zbog bilo kojeg sadržaja prikazanog na stranicama trećih osoba na koje može dopustiti povremen pristup. Bilo koji takav pristup ne može se tumačiti u smislu predstavljanja veze s Turizamviabalkan.com, niti podupiranja takvih stranica od strane Turizamviabalkan.com.
Turizamviabalkan.com može sadržavati linkove prema drugim stranicama, ali ne odgovara za usluge ili proizvode do kojih se došlo pomoću Turizamviabalkan.com na taj način.
Turizamviabalkan.com povremeno može biti nedostupan radi različitih tehničkih poteškoća.
Turizamviabalkan.com nije odgovoran za bilo koji pravni postupak ili pritužbu protiv oglašivača baziranu na povredi bilo kojeg autorskog prava ili prava intelektualnog vlasništva.
Kod predavanja oglasa na Turizamviabalkan.com, oglašivač dodjeljuje Turizamviabalkan.com pravo da odašilje informacije koje se odnose na postavljeni materijal. Strogo je zabranjeno predavanje oglasa na Turizamviabalkan.com na bilo koji drugi način osim onog koji je istaknut od strane Turizamviabalkan.com.
Turizamviabalkan.com će učiniti sve što može kako bi svojim korisnicima ponudio kvalitetnu uslugu radi čega zadržava pravo da uređuje, izmjenjuje ili obriše ili uopće ne objavi sve oglase za koje (bez odgovornosti i obrazloženja prema oglašivaču) smatra da im nije mjesto na Turizamviabalkan.com,

a posebno u sljedećim slučajevima:

 • kada je oglas predan u pogrešnu rubriku
 • ako se radi o oglasu koji vrijeđa druge na rasnoj, nacionalnoj, vjerskoj ili bilo kojoj osnovi
 • kada je opis u oglasu nepotpun
 • kada oglašivač krši autorska prava i/ili druga prava intelektualnog vlasništva
 • kada proizvod može uzrokovati štetu i/ili na bilo koji način prekršiti prava intelektualnog vlasništva nekog drugog
 • kada proizvod i/ili sadržaj oglasa sadrži diskriminirajuće aspekte ili zakonima Zemalja Jugoistočne Europe, nedopuštene i zabranjene materijale
 • kada je oglas u bilo kojem smislu uvredljiv prema Turizamviabalkan.com
 • kada je artikal sumnjiv u smislu oglašavanja ukradene ili ilegalne robe
 • kada oglas na bilo koji način narušava kvalitetu sadržaja Turizamviabalkan.com
 • kada se oglašavaju ukradeni predmeti ili nemoralan sadržaj, predmeti čijom se prodajom krše autorska prava, zakonom zaštićenih životinja, artikli sa slikama osoba, nedozvoljeni narkotici
 • ili ostali predmeti čija prodaja predstavlja kršenje zakonskih propisa zemalja Jugoistočne Europe.

Oglašivač je saglasan:

 • ne koristiti Turizamviabalkan.com u smislu da ga koristi za kršenje autorskih prava, zaštitnog znaka ili logo-a niti slati skrivene ili kodirane poruke
 • da sve informacije, uključujući fotografije, nakon transfera podataka na Turizamviabalkan.com postaju vlasništvo istog
 • da osobe koje održavaju Turizamviabalkan.com kao i vlasnik sajta nisu odgovorni za štete koje mogu nastupiti radi grešaka koje su moguće prilikom automatske ili ručne obrade podataka ili prikaza istih
 • nedopušteni su sadržaji koji sadrže osobne podatke drugih osoba bez njihova izričitog odobrenja.
Zamjena se odvija isključivo između korisnika sajta. Turizamviabalkan.com ne učestvuje u niti jednoj transakciji između korisnika. U pojedinim slučajevima Administrator može ponuditi uslugu postavljanja oglasa u ime oglašivača, ali ne učestvuje u daljnjem toku zamjene.
Korisnici Turizamviabalkan.com su saglasni da se svi kontakti i dogovori odvijaju isključivo na njihov rizik te prihvaćaju kako Turizamviabalkan.com nema odgovornost ili obaveza za bilo kakve štetne posljedice koje nastanu djelovanjem korisnika.
Vi ste sami odgovorni za svoje odnose i razmjene s drugim korisnicima . Razumijete da Turizamviabalkan.com ne daje nikakva jamstva u pogledu ponašanja korisnika ili adekvatnosti svojih domova ili bilo razmjene u skladu s lokalnim propisima i zakonima.
Ni u kojem slučaju Turizamviabalkan.com(ni osobe koje održavaju stranicu, ni vlasnik, ni zaposlenici) neće biti odgovorni za bilo kakvu štetu, bilo izravno , neizravno, općenito , posebno , kompenzacijski , posljedično , i / ili povremene prirode , koji proizlaze iz razmjene smještaja.
Razumijete da Turizamviabalkan.com ne daje nikakva jamstva , izričita ili implicirana , u vezi s kućama,stanovima, vikendicama, apartmanima, itd u najam ili koje se razmjenjuju putem usluge.
Korištenje sajta Turizamviabalkan.com i bilo kakve informacije dobivene iz tog sajta je na vlastitu odgovornost.
Turizamviabalkan.com ne prihvaća odgovornost niti garantuje za bilo koji artikal prikazan na ovim stranicama uključujući: vlasništvo nad bilo kojim artiklom, tačnost ili istinitost opisa, spremnost korisnika da provede zamjenu.
Turizamviabalkan.com zadržava pravo da iz daljnje upotrebe sajta isključi ili sankcioniše onog korisnika koji na bilo koji način krši Pravila i uvjete korištenja, za kojeg (bez odgovornosti i obrazloženja prema korisniku) smatra da nije mjesto na Turizamviabalkan.com, ili koji na bilo koji način ometa rad sajta ili na bilo koji način vrijeđa prava oglašivača i korisnika.
Turizamviabalkan.com zadržava pravo da iz daljnje upotrebe sajta isključi onog korisnika koji zloupotrebljava objavljene podatke ili na bilo koji način neovlašteno koristi Turizamviabalkan.com,

a posebno u smislu:

 • kopiranja sadržaja objavljenog na Turizamviabalkan.com i objave na nekom drugom mediju oglašavanja
 • lobiranja oglašivača Turizamviabalkan.com na oglašavanje na sličnim stranicama, ili u drugim medijima oglašavanja, na način da ih kontaktira na bilo koji način i nudi im svoje usluge.
Turizamviabalkan.com, uz isključenje takvog korisnika, može zahtijevati naknadu za nastalu štetu ili izgubljenu dobit. Korisnici svojim zahtjevom za objavom oglasa, neopozivo ovlašćuju Turizamviabalkan.com da taj sadržaj koristi, kopira, objavljuje i distribuira i u drugim medijima.
Turizamviabalkan.com zadržava pravo izmjene sadržaja na web stranici www. turizamviabalkan.com bez prethodne najave u bilo kojem trenutku, na bilo koji način i iz bilo kojeg razloga i nije odgovoran ni za kakve moguće posljedice proizašle iz takvih promjena.
Korištenjem, registracijom ili posjećivanjem Turizamviabalkan.com, korisnik/posjetitelj potvrđuje da je upoznat s Pravilima i uslovima korištenja Turizamviabalkan.com i da ih u cijelosti prihvaća.