Dostupnost

Opšte

Đenovići je mjesto u Boki Kotorskoj. 8 km od Herceg Novog. Idealno za miran odmor i porodično letovanje.

Lokacija:

Đenovići

Zemlja:

Crna Gora

Tip smještaja:

Dvosobna kućica

Kapacitet:

5-6 osoba

Opis lokacije:

Menjam adaptiranu i sredjenu montažnu kućicu na moru za odmor u lepom kamp naseljuu Djenovicima punom zelenila. Idealno za porodice s malom decom, penzionere, bracne parove…

Kućica poseduje 2 zasebne sobe sa po 2 kreveta u koje se ulazi iz dnevnog boravka. Ima malu kuhinju i kupatilo. Kupatilo ima tuš kabinu i veš mašinu. U dnevnom boravku ima klima i pomoćni ležaj, kanabe za odmor i gledanje tv.

Kuća je na mirnom mestu u prirodi udaljena od stanice i magistrale 100m a od plaže i samousluge oko 300m. Najbliza mesta su Baosici, Bjela s jedne strane a sa druge Kumbur, Zelenika, Meljine i Herceg Novi. Do samog grada ide redovna gradska linija i u gradu ste za 30min.

O nama:

Ime korisnika – svetlana

Ime i Prezime – Svetlana Kostić

Mi smo cetvoročlana porodica, s dvoje odrasle dece. Sve zanimljive ponude o boravku na planini, banji dolaze u obzir.

Mogućnosti

  • Dnevni boravak
  • Grijanje
  • Klima uređaj
  • Kućanski aparati
  • Kuhinja
  • Kupatilo
  • Spavaća soba
  • Televizor
  • Toalet / WC
  • Tuš

Žao nam je, ne postoje pregledi za ovaj smještaj.

Crna Gora

Stvari koje treba učiniti - opšta

Crna Gora je zemlja u jugoistočnoj Evropi koja leži na obali Jadranskog mora. Graniči se na istoku i sjeveroistoku sa Srbijom, na zapadu i sjeverozapadu sa Hrvatskom i Bosnom i Hercegovinom i na jugoistoku sa Albanijom. Na jugozapadu je Jadransko more dijeli od Italije. Glavni, a ujedno i najveći grad je Podgorica, dok Cetinje ima status prijestonice.

Sport i Priroda

Sport i Priroda

Crna Gora je zemlja velikih prirodnih ljepota. Od nacionalnih parkova, pješčanih plaža, slikovitih zaliva uz jadransku obalu, pa sve do šuma, riječnih dolina i bogatog biljnog i životinjskog svijeta.

Ekološki turizam igra sve veću ulogu u ukupnoj turističkoj ponudi Crne Gore. Niču brojna eko-sela, a nadležni ističu da i svijest građana o ekologiji polako ali sigurno raste.

Crna Gora ima pet nacionalnih parkova. To su Durmitor, koji je i pod zaštitom UNESCO-a, Biogradska gora, Lovćen, Skadarsko jezero i Prokletije, koji je kao nacionalni park proglašen tek nedavno.

Osim nacionalnih parkova ima niz drugih zaštićenih područja. U obalnom području ima niz marinskih područja među kojima su ostrvo Katič kod Petrova, i još dva vrlo lijepa područja kod Ulcinja i Budve. Naravno, tu je i Bokokotorski zaliv, koji predstavlja dio svjetske prirodne baštine.

Noćni život

Tražite turističku destinaciju u Crnoj Gori, na Jadranskoj obali? Crna Gora ima brojne zanimljive destinacije koje morate posjetiti.

Jadransko more, pješcane i šljuncane plaže, 35 živopisnih jezera, 5 nacionalnih parka, velicanstveni kanjoni 5 crnogorskih rijeka, planinski masivi, te prirodni rezervati Durmitor, Biogradska gora, Skadarsko jezero i Lovcen, njena su prirodna obilježja.

Ona u kombinaciji sa njenom burnom poviješcu i neprocjenjivim kulturno-spomenickom blagom cine primamljivom i nezaobilaznom destinacijom za svakog putnika. Stari grad Kotor i kanjon rijeke Tare su stavljene pod zaštitu UNESCO-a, buduci da se tamo nalazi velika koncentracija crnogorskog umjetnickog i kulturnog blaga.

Kultura i Istorija

kultura & Istorija

Raznolikost perioda koji su se smjenjivali na ovom području ostavili su za sobom tragove na dosta lokaliteta u Crnoj Gori.

Od paleolita, preko bronzanog doba, pa sve do renesanse i baroka Crna Gora je obasuta kulturnim nasleđima. Velika koncentracija umjetničkog i kulturnog blaga je prepoznata u Bokokotorskom zalivu, tako da je grad Kotor uvršten u kulturnu baštinu UNESCO - a.

Manastiri koji su rasprostranjeni po celoj Crnoj Gori od vizantijskog perioda pa sve do danas otkrivaju duhovna bogatstva. Svaki na svoj jedinstven nacin ocarava posetioce. Jedan od njih je manastir Ostrog koji zbog izuzetne duhovne snage i jedinstvenog ambijenta privlaci ljude iz celog sveta. Uklesan visoko u stene, vrlo je vazan duhovni i istorijski centar Crne Gore.


Opširnije