Dostupnost

Opšte

Jahorina je planina u Bosni i Hercegovini koja pripada Dinarskom planinskom sistemu. Ljeti je prekrivena gustom zelenom travom a zimi i do 3 metra visokim snijegom.

Izvanredna konfiguracija terena, pogodna klima, 20 km staza za alpske discipline kao i blage padine uvrstile su ovu planinu među najljepše i najpoznatije ski centre.

Lokacija:

Jahorina

Zemlja:

Bosna i Hercegovina

Tip smještaja:

Vikendica u planinskom stilu

Kapacitet:

5+2 osoba

Opis lokacije:

Vikendica u planinskom stilu, uz put, blizu ski staze, odlicna loacija.

O nama:

Ime korisnika – gagisa

Ime i Prezime – Dragan Jovsic

Ja Dragan kao vlasnik kuće, sam zainteresovan za razmenu smeštaja na moru. Porodica od tri clana, zivi u Beogradu.

Mogućnosti

  • Dnevni boravak
  • Grijanje
  • Kućanski aparati
  • Kuhinja
  • Kupatilo
  • Spavaća soba
  • Televizor
  • Toalet / WC
  • Tuš

Žao nam je, ne postoje pregledi za ovaj smještaj.

Bosna i Hercegovina

Stvari koje treba učiniti - opšta

Bosna i Hercegovina (BiH) je država u jugoistočnom dijelu Evrope, smještena na zapadu Balkanskog poluotoka. Sa sjevera, zapada i jugo-zapada graniči sa Hrvatskom, a sa istoka sa Srbijom. Na jugo-istoku graniči sa Crnom Gorom. Glavni grad zemlje je Sarajevo. Bosne i Hercegovina je regionalno i međunarodno poznata po svojim prirodnim ljepotama i kulturnom naslijeđu, svojoj kuhinji, jedinstvenoj muzici, arhitekturi i festivalima.

Sport i Priroda

Sport i Priroda

Predstavljamo prelijepu bosanskohercegovačku olijmpijsku planinu Jahorinu. Mnogobrojni posjetioci očarani su prirodnim ljepotama, odličnim skijaškim stazama, super organizacijom i olimpijskom reputacijom.

Jahorina je jedan od najviših planina u Bosni i Hercegovini. Njen najviši vrh doseže visinu od caa. 1916 m (Vrh Ogorijelice).

Noćni život

Glavne turističke atrakcije Bosne i Hercegovine :

Sarajevo - glavni grad Bosne i Hercegovine i Olimpijski grad, kao i grad nauke, turistički i kulturni centar,Banja Luka - rafting na rijeci vrbas, Bihać i reka Una, sa veličanstvenim vodopadima i Nacionalnim Parkom Una, Doboj sa tvrdavom iz 13. veka, Jajce sa prekrasnim vodopadom i jezerima, Park prirode Blidinje, Prijedor, Nacionalni Park Kozara i najveci spomenik iz Drugog svetskog rata u Mrakovici, reka Neretva, reka Buna i izvor Vrelo Bune sa istorijskim gradom Blagajem, Kraljevsko selo Kotromanićevo, kanjon Tare, prašuma Perućica /kod istorijskog grada Foče/ koja je jedna od dve preostale prašume Evrope, reka Sutjeska i kanjon, u okviru Nacionalnog Parka Sutjeska, istorijsko selo Pocitelj, Mostar - "grad sunca" sa svojim "Starim mostom" /obnovljenim posle razaranja hrvatskih snaga tokom bosanskog rata/, Međugorje - mesto pojave čuvene Device Marije, planine Bjelašnica i Jahorina, Hutovo blato, primorski turistički centar Neum, Travnik - grad Ive Andrica, Park prirode Tajan, nekropole stecala Stolac i Radimlja, Trebinje, manastir Tvrdos, manastir Dobrun, Stari most u Višegradu - UNESCO znamenitost, tvrđava Bobovac, Bijeljina, Tuzla, pecina Vjetrenica...

Kultura i Istorija

kultura & Istorija

Jedno od obeležja bosanske i balkanske kulture su svakako stećci. Stećci su neobični, zadivljujući, zagonetni, te nedovoljno pojašnjeni svedoci davno minule prošlosti, koji su podizani u razdoblju od kraja 13. veka do prvih decenija 16. veka.

Stećci su u evropskoj i svetskoj kulturi potpuno jedinstveni, nemaju direktnih uzora, niti su kopija spomenika drugih kultura.

Ti se monumentalni kameni blokovi, polegnuti u obliku pseudo sarkofaga ili u uspravnom položaju kamenih tabli i krstova gusto prostiru na području Bosne i Hercegovine, u južnim delovima Hrvatske, Makedoniji, zapadnoj Crnoj Gori i jugozapadnoj Srbiji, a naročito u velikom broju na teritoriji srednjovekovne Bosne i Huma na drevnim grobljima.


Opširnije