Dostupnost

Opšte

Vlašić je planina u srednjoj Bosni. Njegov je najveći vrh Paljenik. Vlašićka visoravan je visoka 1300 metara, a poznata je po pravljenju Vlašićkog sira kao i turizmu na Babanovcu, gdje se vremenom etablirao novi bosanskohercegovački centar zimskog turizma. Pored zimskog razvija se i seoski turizam.

Lokacija:

Planina, Vlašić

Zemlja:

Bosna i Hercegovina

Tip smještaja:

Apartman

Kapacitet:

do 3 osobe

Opis lokacije:

Nudim smještaj u Fisovim apartmanima na Vlašiću u periodu od 14.07.2018. do 21.07.2018. godine (tri noći) ili u periodu od 24.01.2019. do 27.04.2019.(tri noći) uz mogućnost da doplatite za još noći, za smještaj na moru u periodu od 14.07. do 21.07.2018.(7 noći) uz doplatu za četiri noći. Apartman može primiti i 4 osobe tj. dvije odrasle osobe sa dvoje djece do 12 godina. U obzir dolazi smještaj Split i trogirska rivijeraza 4 odrasle osobe(roditelji i dvoje odrasle djece)

 

O nama:

Ime korisnika – Amir 57

Ime i Prezime – Amir Hadžić

Nas je četvero, roditelji i dvoje odrasle djece (20 godina). Lokacija Split ili trogirska rivijera(Okrug Gornji). Vrlo bitna je blizina plaže i parking za automobil.

Mogućnosti

  • Balkon
  • Bazen
  • Grijanje
  • Kuhinja
  • Kupatilo
  • Parking
  • Spavaća soba
  • Televizor
  • Toalet / WC
  • Tuš

Žao nam je, ne postoje pregledi za ovaj smještaj.

Bosna i Hercegovina

Stvari koje treba učiniti - opšta

Bosna i Hercegovina (BiH) je država u jugoistočnom dijelu Evrope, smještena na zapadu Balkanskog poluotoka. Sa sjevera, zapada i jugo-zapada graniči sa Hrvatskom, a sa istoka sa Srbijom. Na jugo-istoku graniči sa Crnom Gorom. Glavni grad zemlje je Sarajevo. Bosne i Hercegovina je regionalno i međunarodno poznata po svojim prirodnim ljepotama i kulturnom naslijeđu, svojoj kuhinji, jedinstvenoj muzici, arhitekturi i festivalima.

Sport i Priroda

Sport i Priroda

Predstavljamo prelijepu bosanskohercegovačku olijmpijsku planinu Jahorinu. Mnogobrojni posjetioci očarani su prirodnim ljepotama, odličnim skijaškim stazama, super organizacijom i olimpijskom reputacijom.

Jahorina je jedan od najviših planina u Bosni i Hercegovini. Njen najviši vrh doseže visinu od caa. 1916 m (Vrh Ogorijelice).

Noćni život

Glavne turističke atrakcije Bosne i Hercegovine :

Sarajevo - glavni grad Bosne i Hercegovine i Olimpijski grad, kao i grad nauke, turistički i kulturni centar,Banja Luka - rafting na rijeci vrbas, Bihać i reka Una, sa veličanstvenim vodopadima i Nacionalnim Parkom Una, Doboj sa tvrdavom iz 13. veka, Jajce sa prekrasnim vodopadom i jezerima, Park prirode Blidinje, Prijedor, Nacionalni Park Kozara i najveci spomenik iz Drugog svetskog rata u Mrakovici, reka Neretva, reka Buna i izvor Vrelo Bune sa istorijskim gradom Blagajem, Kraljevsko selo Kotromanićevo, kanjon Tare, prašuma Perućica /kod istorijskog grada Foče/ koja je jedna od dve preostale prašume Evrope, reka Sutjeska i kanjon, u okviru Nacionalnog Parka Sutjeska, istorijsko selo Pocitelj, Mostar - "grad sunca" sa svojim "Starim mostom" /obnovljenim posle razaranja hrvatskih snaga tokom bosanskog rata/, Međugorje - mesto pojave čuvene Device Marije, planine Bjelašnica i Jahorina, Hutovo blato, primorski turistički centar Neum, Travnik - grad Ive Andrica, Park prirode Tajan, nekropole stecala Stolac i Radimlja, Trebinje, manastir Tvrdos, manastir Dobrun, Stari most u Višegradu - UNESCO znamenitost, tvrđava Bobovac, Bijeljina, Tuzla, pecina Vjetrenica...

Kultura i Istorija

kultura & Istorija

Jedno od obeležja bosanske i balkanske kulture su svakako stećci. Stećci su neobični, zadivljujući, zagonetni, te nedovoljno pojašnjeni svedoci davno minule prošlosti, koji su podizani u razdoblju od kraja 13. veka do prvih decenija 16. veka.

Stećci su u evropskoj i svetskoj kulturi potpuno jedinstveni, nemaju direktnih uzora, niti su kopija spomenika drugih kultura.

Ti se monumentalni kameni blokovi, polegnuti u obliku pseudo sarkofaga ili u uspravnom položaju kamenih tabli i krstova gusto prostiru na području Bosne i Hercegovine, u južnim delovima Hrvatske, Makedoniji, zapadnoj Crnoj Gori i jugozapadnoj Srbiji, a naročito u velikom broju na teritoriji srednjovekovne Bosne i Huma na drevnim grobljima.


Opširnije