Upute

Tko može učestvovati u zamjeni smještaja? 

 

Gotovo svatko  može učestvovati u zamjeni smještaja. Bilo  da imate kuću, stan, vikendicu,  apartman…! Prije nego pošaljete bilo kakvu ponudu, potrebno je uraditi 2 stvari:

Registrujte korisnički profil (u samo nekoliko sekundi)

Objavite smještaj koji nudite u zamjenu (u samo 2-3 min).

 

Kako predati oglas za zamjenu u smještaja?

Jednostavno!

U meniju kliknite na kategoriju „PREDAJ OGLAS“ i pojavit će vam se forma koju samo treba da popunite.

Molimo vas da unesete tačne podatke.

U polje „Kapacitet (broj osoba) – unesite broj osoba koliko primate na zamjenu.

U polje „Opis lokacije“unesite podatke o mjestu u kom se nalazi vaš smještaj za razmjenu. Napišite neku zanimljivost, dešavanja, opis, ponudu,  kojom ćete privući ljude da dođu u vaše mjesto na odmor.

U polje „O nama“ – napišite koliko članova ima vaša porodica koja bi učestvovala u zamjeni. Ako imate neke posebne zahtjeve, želje, ili mjesta na koja bi željeli ići(ili vam je to manje važno). Što više unesete podataka o sebi,  drugi će imati više povjerenja u vas i biti spremniji za razmjenu.

Nakon toga unesite do 8 fotografija vašeg smještaja i pošaljite.

Svaki oglas ide Administratoru na uvid da se spriječe potencijalni neprimjereni sadržaji( vidi uvjeti koristenja na dnu stranice). Oglas će biti objavljen najkasnije u roku 24h, ako nema nekih nepravilnosti.

NAPOMENA: oglasi za zamjenu smještaja nisu mjesto za reklamiranje apartmana, hotela i sl. Cilj sajta je da Vama i vašoj porodici omogući besplatan smještaj, u zamjenu za smještaj koji vi nudite.  Linkovi, komercijalni dijelovi i dijelovi oglasa koji aludiraju na izdavanje za novac  će biti uklonjeni, a na odgovarajućim mjestima(npr. O nama) Administrator će popuniti sa “Zamjena smještaja po dogovoru“. U polje ” Kapacitet” možete navesti do 8 osoba da vaš smještaj prima, sve preko toga tretirat će se kao komercijalni oglas i Administrator će navesti najveći dozvoljeni broj(8). Korisnici koji izdaju apartmane u svom oglasu za zamjenu će unositi informacije samo o apartmanu koji nude u zamjenu. Ako želite promociju preko sajta www.turizamviabalkan.com ( Vašeg apartmana, hotela, web sajta ili bilo kojeg drugog smještaja kojeg izdajete za novac)  pišite nam na turizamviabalkan@gmail.com.

 

 

Kako poslati upit za smještaj koji mi se sviđa?

 

Kada otvorite  oglas koji vas zanima, s desne strane imate „Pošalji upit“. Otvorit će vam se forma odakle  šaljete upit za smještaj korisniku koji je objavio oglas.

Samo popunite polja traženim podacima.

Obavezno morate koristiti mail kojim ste registrovali korisnički profil.

U polje „Šta želite da pitate o zamjeni smještaja?“ -  postavite vaše pitanje korisniku, da li korisnik želi zamjenu, kada i sl. Možete napisati termine koji vama odgovaraju da se zamjenite ( ako dogovorite zamjenu možete koristiti primjer ugovora na dnu stranice koji možete preuzeti).

Ako ste dobili ponudu za razmjenu, kako poslati odgovor?

1 način – Povratnim mailom(odgovori) na najlakši i najbrži način možete odgovoriti na dobiveni upit.

2 način – Otvorite oglas osobe koja vam je poslala upit za razmjenu i pošaljite joj odgovor sa forme “Pošalji upit”.

Sajt za razmjenu smještaja www.turizamviabalkan.com nije društvena mreža već samo posrednik. Zato sve vaše dogovore oko zamjene obavljate  privatno.

NAPOMINJEMO da obavezno koristite primjer ugovora koji možete preuzeti na dnu sajta. Korisnicima koji se ne drže dogovora o zamjeni izbrisat ćemo trajno korisnički profil. Pritužbe na takve korisnike nećemo uvažavati bez primjera potpisanog i pravilno popunjenog ugovora. Korisnici predajom oglasa za zamjenom smještaja prihvataju “Uvjete korištenja”(uvjete korištenja možete pročitati na dnu stranice).

PRETPLATA: Registracija korisničkog profila i objavljivanje oglasa za zamjenu je BESPLATNO. Nakon što se registrujete i objavite oglas, možete primati upite od ostalih korisnika ali ne i slati. Upiti neće biti poslani bez izvršene uplate na jedan od odabranih korisničkih paketa: START, MINI, MINI PLUS i MAXI.

 

 

Nakon Zamjene?

 

Molimo sve korisnike da nakon što obave zamjenu, u oglasu smještaja koji su koristili ostave dojam o zamjeni,  smještaju, domaćinima, itd.

 

Ako trebate još informacija slobodno nam pišite na  turizamviabalkan@gmail.com.

 

                                     Sretno u budućim avanturama želi vam vaš TurizamViaBalkan